Цвета Динева

Certified nutritional consultantCveta
Цвета Динева
Родена на 01.05.1954г.во Скопје

Образование-

1972г -завршува гимназија*Јосип Броз Тито*како една од шесте најдобри ученици во генерацијата
1973г-Се запишува на Електротехничкиот факултет во Скопје, насока информатика, Универзитет*Св. Кирил и Методиј*, Скопјеи во рамки на редовните студии до 1979положила 50 од 52 испитисо висок просек над 8.
2005г-септември Enerbalance-Wien- добива сертификат за Skenar-Technologie
2010г-сертификат за Nutritional Consultant –Global College of Natural Medicine-Santa Cruz California,USA
2007г-стручен соработник во македонското издание на списанието *Убавина и Здравје*-уште од првиот број до денес
2011г-до денес-Стотици снимени прилози за здрава исхрана (од понеделник до петок)за програмата на Македонско Радио2
Учесник на дебатни состаноци при Министерство за Труд и социјална политика-за подготовка на храна за децата во градинките и училиштата
Прилози од областа на здравата исхрана во многу печатени медиуми(Вест,Дневник, Утрински Весник, Теа Модерна,..)
Континуирано учество во скоро сите ТВ медиуми во нашата земја- (во утрински и други емисии на МТВ(Интервју со, Тунел, Трето доба, Убавина и Здравје), Сител(утринска програма),Алфа(Портик, Три во едно, ), Канал5(Заеднички ручек,Баба Рада, Гответе со Антонио)Наша Тв(Интервју со), 24Вести( 24вести од се срце),АЛСАТ(интервју-повеке пати)Тера-Битола(60мин интервју-повеке пати), Телевизија Орбис-Битола(филм за девојка со автоимунозаболување во кое земаат учество и лекари како стручни консултанти од општа пракса, ортопед , психолог, гинеколог) , Тв Здравкин-Велес,…
Учесник на многу предавања поврзани со здравата исхрана-
-Во осн училиште*Јоаким Осоговски*-Крива Паланка, две предавања на кои слушатели беа и ученици и родители, но и градоначалникот на Општината.
-Во градинките 8 Март-Скопје веке 4 години по ред-предавање за родителите и вработените
-Во Гимназија* Нова*-Скопје-предавање на англиски јазик на родители и вработени-
-На здружение на жени во Велес
-На здружение на жени на ВМРО-Скопје,
-На форум на жени заболени од рак на дојка-Битола
-На здружение на жени -Скопје
-На здружение на медопроизводители во Битола
-На здружение на пензионери-во Скопје
-На разни настани поврзани со органска храна_Село Извор-Велешко, на саем во Скопје
-На слушатели и гледачи на Адвентистичка Црква-во живо и директен пренос преку LIFE Conect(учесник во Београд и Скопје)
-Предавач на МАТРОНА-центар за промоција на здравје и човекови права
-Учесник во Панел дискусија на Првата Конференција Food Talk Macedonia 2015
-Предавач на мегународен курс во областа на безбедноста на храната и исхраната при ЦОП-Центар за обука и примена –Битола
-Изработка на програма за исхрана за деца во предучилишни установи-во градинката-Green House
-Изработка на програма за исхрана во гимназија NOVA-Скопје
-Изработка на програма за здрава исхрана за училишен центар во Тетово
-Изработка на широка палета програми за здрава исхрана со имплементација на програмот-Нутри лебови на Жито Лукс-Скопје
-Изработка на програми за здрава исхрана за членовите на ЦД Диет клубот-Скопје –повеке од една деценија.
-Илјадници членови на ЦД Диет Клубот-Скопје-кои минаа и минуваат со програмите за здрава храна се најсилниот аргумент кој говори за квалитетот и професионалната работа на авторот на книгата????? Цвета Динева.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *